NIDA eist opheldering rondom overlijden arrestant na politieoptreden

Rotterdam, 11 december 2016 | De politieke partij stelt raadsvragen aan de burgemeester over de exacte aanleiding voor de arrestatie, het politieoptreden, waaronder de inzet van politiehonden, (gebrek aan) medische hulp en de communicatie hierover naar nabestaanden en pers.

Woensdag 23 nov jl. overleed een 58-jarige Rotterdammer na zijn arrestatie met politiehonden in een politiecel aan Doelwater. Veel was nog onduidelijk en Nourdin El Ouali (fractievoorzitter NIDA) vroeg de burgemeester direct om meer informatie hierover. Toen was het intern onderzoek nog gaande.

Pijnlijk en afschuwwekkend

Vannacht deelde de dochter van het slachtoffer haar verhaal op Facebook. Nourdin heeft hierover contact opgenomen met de nabestaanden en hun advocaat. “Hun verhaal is bijzonder pijnlijk, afschuwwekkend en roept nog meer vragen op dan er al waren,” aldus El Ouali. “NIDA zal er alles aan doen om alle nodige informatie en het recht boven water te krijgen.”

De burgemeester laat op 3 januari 2017 weten voorlopig nog geen antwoord te kunnen geven op de door NIDA gestelde vragen en het politieonderzoek dat nog gaande is af te wachten. 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief