NIDA’s tegenlicht in PVV’s Wildernis: Islam en godsdienstvrijheid

In de duistere Wildernis volgt het éne na het andere onzinnige, lelijke en gevaarlijke verwijt. ‘De islam kent geen godsdienstvrijheid’, is er één van de velen. Ze vormen het fundament voor een dehumaniserend politiek debat dat toornt aan de Grondwet en mensenrechten. Dit discours doorbreek je niet met statements over het belang van ‘vrijheid voor jezelf en de ander’, ‘Nederlandse staatsburgers’ of ‘er zijn ook gematigde moslims’. Nee, in tegendeel. Steeds meer mensen geloven bewust dan wel onbewust dat de ‘ware’ islam niet in Nederland of de Grondwet past. Nog meer mensen weten er niets tegen in te brengen. Ondertussen komt het gevaar van binnenuit. Een zinvol, krachtig en ernstig tegenlicht is noodzaak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief