Voetballen voor Palestina

Afgelopen zondag 29 mei vond de tweede editie van het ‘Bakr Boys Toernooi’ plaats in Rotterdam. Het Bakr Boys Toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan en ter ere van Zakaria (10), 3ahed (10), Mohammed (11) en Ismaïl Bakr. De neefjes werden op 16 juli 2014 vermoord toen er granaten werden afgevuurd vanaf een Israëlisch marineschip. Het ‘Bakr Boys Toernooi’ is georganiseerd door het Bakr Boys Team, Stichting Kifaia en de politieke partij NIDA Rotterdam.

bakr boys toernoooi

Aan het Bakr Boys Toernooi hebben tien teams deelgenomen. Niet alleen uit Rotterdam en omstreken maar zelfs tot over de landsgrenzen. Er waren teams uit België en zelfs uit Parijs aanwezig. Natuurlijk mocht het team van NIDA niet ontbreken. Allen ontzettend gemotiveerd om de beker voor de eerste plaats mee naar huis te nemen.

Gaza
Het ‘Bakr Boys Toernooi’ draagt bij aan bewustwording en aandacht voor de Palestijnse zaak. Het toernooi werd afgetrapt met een inspirerende boodschap van spoken word artiest Derek Otte. De opbrengsten van het voetbaltoernooi worden besteed om de leefomstandigheden in Gaza te verbeteren. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen zijn er daarom allerlei lekkernijen verkocht, producten uit Palestina zoals Olijfolie en met als hoogtepunt de veiling.

Veiling

Politiek leider Nourdin El Ouali van NIDA vervulde de rol van veilingmeester en deed dit voortreffelijk. Dankzij zijn inzet en enthousiasme ontstond er, naast een sportieve strijd, een strijd om het hoogste bod. Bedragen van meer dan 500 euro per item waren geen uitzondering.

veiling2

Finale

Het team van NIDA presteert gelukkig beter op het politieke speelveld dan op het voetbalveld. Helaas moesten zij het veld al na de poulefase verlaten. Het team Jongeren Middelland en team EKES (Elk Kind Een Schooltas) behaalden de finale. Na een spannende finale werd de prijs voor het beste team uiteindelijk gewonnen door team EKES.

Er is met dank aan alle teams, vrijwilligers en sponsoren een mooi bedrag opgehaald voor Palestina. In totaal is er een bedrag van 5.142,64 euro opgehaald! Wij kijken tevreden terug op een geslaagd toernooi en hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief