De Nieuws BV (Radio 1): Verplichte etikettering van producten uit Israëlische nederzettingen

Vandaag beslist de Tweede Kamer over de verplichte etikettering van supermarkt-producten uit Israëlische nederzettingen volgens richtlijnen vanuit de Europese Unie. Afgelopen zaterdag inspecteerde NIDA samen met DocP nog supermarkten op deze producten waaronder apartheidsfruit.

Schermafbeelding 2016-06-02 om 12.26.45

De Nieuws BV
Nourdin El Ouali ging in De Nieuws BV in debat met Kees van der Staaij (SGP) over de verplichte etikettering van supermarkt-producten uit Israëlische nederzettingen.

“Dit gaat om Europese richtlijnen, niets nieuws onder de zon. De hysterie van Van der Staaij is wereldvreemd. Ik hoop dat de Kamer hier een verstandige afweging in maakt, conform internationaal recht, mensenrechten en Europese richtlijnen waar het gaat om dit specifieke punt,” Aldus El Ouali. Het is opmerkelijk hoe tegenstanders van deze etiketten, waaronder Van der Staaij, zo makkelijk smijten met etiketten als antisemitisme.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief