Overwin het kwade met het goede

Schermafbeelding 2016-04-05 om 11.05.02

Maandag 28 maart 2016 is een culturele en religieuze diversiteit aan Rotterdammers samen gekomen in de Pauluskerk. Als eenheid overwinnen wij de terreur, waar dan ook en tegen wie dan ook. Gezamenlijk roepen rabbijn Albert Ringer, dominee Bram Dijksta-Geuze en imam Azzedine Karrat op tot vrede. NIDA was één van de organiserende partijen. Nourdin El Ouali deelde er zijn liefde en inspiratie namens NIDA. 

Iedereen, van welke overtuiging dan ook, was welkom. Er was ruimte om stil te zijn en stil te staan bij de terreur wereldwijd. Stil, omdat er geen woorden zijn voor zoveel bruut en zinloos geweld. Keer op keer laten Rotterdammers zien dat zij elkaar opzoeken in vrede, ook wanneer de wereld wordt geschokt door extremistisch geweld en de verdeeldheid op de loer ligt.

Vanuit onze levensbeschouwelijke en culturele diversiteit zoeken we elkaar en de verbinding. We laten ons niet misleiden door haat en verdeeldheid. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de vrede in onze stad en ons land.

Duisternis kan geen duisternis verdrijven: alleen het licht is daartoe in staat.
Haat kan geen haat verdrijven: alleen de liefde is daartoe in staat.
(Martin Luther King)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief