Zonder migratie geen Rotterdam

migratie1

Op 18 december 1990 werd in de Verenigde Naties de Internationale Conventie voor de bescherming van de Rechten van Arbeidsmigranten en hun gezin aangenomen. Voortvloeiend uit dit initiatief werd in 2000 besloten om 18 december uit te roepen tot Internationale Dag van de Migrant.

Wereldwijd hebben miljoenen migranten hun geboorteland verlaten om armoede te ontvluchten en elders een toekomst op te bouwen. Ook in Rotterdam vestigden zich duizenden migranten. Duizenden migranten die in de afgelopen decennia hebben meegebouwd aan een sterke samenleving en aan een beter Rotterdam.

Bouwen aan een betere samenleving gaat niet altijd over rozen. Het is een proces van vallen, opstaan en weer doorgaan. Schouders eronder en aan de slag. Een houding die kenmerkend is voor de Rotterdamse mentaliteit.

Als blijk van waardering waren fractievoorzitter Nourdin El Ouali en gebiedscommissielid Mustafa Dogan daarom aanwezig bij de viering van de Internationale Dag van de Migrant in Rotterdam Zuid. We mogen trots zijn op de grote bijdrage die migranten aan onze stad hebben geleverd. Zonder Migratie zou Rotterdam immers Rotterdam niet zijn.

migratie3migratie2

Meld je aan voor onze nieuwsbrief