NIDA aanwezig bij EP op European Action Day Against Islamophobia

Nourdin-El-Ouali-Europees-Parlement-2

In het Europees Parlement kwamen op 21 september 2015 een aantal organisaties en personen uit heel Europa samen in het kader van de European Action Day Against Islamophobia and Religious Intolerence. Namens NIDA waren Nourdin El Ouali en Bas van Noppen aanwezig.

Aanleiding voor deze samenkomst zijn de extreem toegenomen aanslagen op moslims, moskeeën en islamitische scholen en verenigingen in Europa. De cijfers zijn schrikbarend! Uit onderzoek onder moslims in de EU blijkt dat 1 op de 3 moslims discriminatie heeft ondervonden in het laatste jaar. In Frankrijk zijn 78% van de aanvallen gedreven door islamofobie gericht tegen vrouwen. In België zijn islamofobische aanslagen sinds 2013 met 94% gestegen. De tijd van monitoren en evalueren is echt voorbij.

Tijdens de European Day Against Islamophobia wisselden beleidsmakers, politici en vertegenwoordigers van het maatschappelijke veld ideeën uit over een gerichte aanpak van islamofobie in Europa, waarbij de aandacht met name uitging naar discriminatie tegen moslimvrouwen, slachtofferhulp en het trainen van professionals en organisaties in het herkennen en melden van islamofobische uitingen.

Nourdin-El-Ouali-Europees-Parlement

Meld je aan voor onze nieuwsbrief