NIDA: Rechter geeft Rotterdamse duurzaamheidsambities nodige energieboost

Klimaat Rotterdam

In de zaak die was aangespannen door milieugroep Urgenda heeft de rechter woensdag 24 juni jl. bepaald dat Nederland de uitstoot van broeikasgassen drastisch moet terugdringen. De uitspraak heeft ook grote gevolgen voor Rotterdam met haar havens en kolencentrales. Volgens de politieke partij NIDA Rotterdam geeft de rechterlijke uitspraak de Rotterdamse duurzaamheidsambities 2020 “een nieuwe energieboost”.

Bescherming Rotterdammers

Aydin Peksert“En dit is broodnodig”, zegt gemeenteraadslid Aydin Peksert (NIDA): “De CO2 uitstoot in Rotterdam is de laatste jaren met onze havenuitbreiding en kolencentrales alleen maar toegenomen. De opvang en compensatie van deze uitstoot is dramatisch. Dit kan zo niet langer.” Peksert voelt zich in de strijd voor een duurzame economie dan ook gesterkt door de rechterlijke uitspraak, die stelt dat de Staat burgers beter moet beschermen tegen klimaatverandering.

Motie in Rotterdamse gemeenteraad

Bij de kaderbriefbespreking a.s. dinsdag 7 juli bespreekt de Rotterdamse gemeenteraad de kaders voor de begroting van 2016. NIDA zal in de raad met een motie ervoor pleiten om in samenwerking met de nationale overheid de haalbaarheid van de Rotterdamse duurzaamheidsambities 2020 tussentijds te evalueren. “Een energieboost aan visie, middelen en inzet zal nodig zijn om de nationale en zo ook de Rotterdamse duurzaamheidsambities te kunnen realiseren,” aldus Peksert.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief