Oppleurten uit Rotterdam met jullie wapenhandel voor oorlogsmisdaden!

Nourdin-El-Ouali-demo-wapenbeurs

20 november 2014

Met 10.000 man liepen we over de Erasmusbrug tégen het bloedvergieten en voor mensenrechten in Palestina. We kunnen vervolgens niet schaamteloos toekijken hoe vandaag in Rotterdam de wapens worden verhandeld voor de oorlogsmisdaden van morgen. Daarom nu voor CS: “Oppleurten uit Rotterdam met jullie wapenhandel voor oorlogsmisdaden!” En zo gezegd zo gedaan! Israel’s wapenproducent Elbit, wiens aandelen met 6% stegen dankzij het bloedvergieten in Gaza, voelde zich ‘geïntimideerd’ door de protesten en durfde niet meer naar de wapenbeurs in Ahoy te komen. Mooi zo, wegwezen! Ook de burgemeester gaf vanochtend in de gemeenteraad aan open te staan voor debat over aanscherping van vergunningen om een wapenbeurs als deze in de toekomst te verbieden in onze stad. Wordt vervolgd!

Lees hieronder het artikel, dat naar aanleiding van de demonstratie tegen de wapenbeurs  op 20 november 2014, in dagblad Trouw verscheen.

Trouw 20.11.2014 Samenwerking met Israel zet druk op wapenbeurs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief