Metro: Lijsttrekker moslimpartij Nida over bedreigingen en medialogica

Sinds Nourdin El Ouali lijsttrekker is van moslimpartij Nida krijgt hij dagelijks dreigementen naar zijn hoofd geslingerd.

Nourdin El Ouali, lijsttrekker van de kersverse moslimpartij Nida in Rotterdam, heeft de afgelopen weken tientallen doodsbedreigingen ontvangen. Zo werd hem onder meer te verstaan gegeven ‘op te rotten naar zijn eigen land’ en ‘moest er een tweede Volkert van der G. op hem worden afgestuurd om hem af te slachten’.

Toch neemt El Ouali niet alle bedreigingen even serieus. “Het zijn gefrustreerde sukkeltjes achter hun toetsenbord. Vooral op websites als geenstijl.nl, powned.nl en bij Rijnmond word je voor alles en nog wat uitgemaakt. Het is een open riool. Het is in dit land helaas zo dat het controversieel is om moslim te zijn.”

El Ouali: “Het gaat niet zo zeer om de bedreigingen in dit geval, het gaat om de manier waarop deze in de media neergezet worden. Zoals de krant de bedreigingen aan mijn adres nu ook niet gaat koppen: ‘Hollanders willen lijsttrekker moslimpartij dood’, zo vind ik de kop ‘moslims willen vrouw wijnbar dood’ kwalijk te noemen.”

El Ouali presenteerde gisteren het partijprogramma van Nida. “Wij willen de zweem van wantrouwen die er heerst rondom de islam omzetten in een revolutie van vertrouwen.”

Lees hier meer over de visie en standpunten van NIDA.

Zoek de verschillen:

Schermafbeelding 2014-02-13 om 11.29.14

 
Lees het volledige artikel op METRO-nieuws

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief