Help NIDA de kamer in

Na 7 jaar groei en bloei staan we nu eindelijk op het punt om landelijk door te breken. Wij hebben de inspiratie, de visie en een prachtige kandidatenlijst om een wereld van verschil te maken.

Eindelijk kunnen we beginnen met de ondersteuningsverklaringen verzamelen (OSV’s) voor deelname van NIDA aan de Tweede Kamerverkiezingen! Het is van groot belang dat we dit samen doen, want jouw hulp is nodig om het voor heel Nederland mogelijk te maken hun stem uit te brengen op NIDA.  Nederland is onderverdeeld in twintig kieskringen. In iedere kieskring moeten wij minstens dertig OSV’s ophalen, behalve in de kieskring Bonaire. Daar zijn er tien nodig.

Download hier (pdf)

Het is heel simpel! Zo kan je helpen:

 • Print het volledige formulier (alle 4 de pagina’s) uit, maar vul nog niets in!
 • Neem het uitgeprinte formulier samen met een geldig identiteitsbewijs mee naar uw gemeentehuis. Dit moet dus het gemeentehuis zijn van de gemeente waar u als kiezer geregistreerd staat. Uiteraard dient u kiesgerechtigd zijn. Let op: Sommige gemeente hebben de voorkeur voor het maken van een afspraak. Wettelijk hoeft dat niet en mogen ze je ook niet weigeren als je voor een osv komt, maar houdt hier rekening mee.
 • Op het gemeentehuis tekent u het formulier in bijzijn van een ambtenaar. Deze vult namens de gemeente een aantal gegevens in (onder andere tot welke kieskring de gemeente behoort) en maakt het document officieel. U laat het ingevulde formulier NIET achter bij de gemeente, maar neemt het mee naar huis.
 • Vervolgens stuurt u het formulier naar ons op. Dit kan op twee manieren:
  • Een scan/foto van het volledige formulier (alle vier de pagina’s) mailen naar smahane@nida.nl of appen naar 06 4884 1927
   Let op: u dient het volledige formulier van 4 pagina’s in te scannen en mee te sturen.
  • Op laten halen door contact met ons op te nemen via smahane@nida.nl of appen naar 06 4884 1927
 • Wij moeten alle OSV’s uiterlijk op 1 februari inleveren bij de Kiesraad. We willen ze echter graag zo snel mogelijk binnen hebben, zodat we ze eerder kunnen inleveren en er nog ruimte is om eventuele verzuimen te herstellen. Wacht dus niet en probeer uw OSV op zo kort mogelijke termijn te tekenen en naar ons op te sturen!
 • Let op: iedere kiezer mag slechts voor één partij een OSV tekenen. Teken dus geen OSV voor een andere partij, want dat maakt uw OSV voor NIDA ongeldig.

Heb je nog vragen of zijn er nog zaken onduidelijk? Mail dan naar smahane@nida.nl

Veel dank, veel waardering, uiteindelijk maak jij het echte verschil!!!

Download hier (pdf)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief