Kandideer je voor NIDA in de gemeenteraad en/of wijkraad! #GR2022

Op 16 maart 2022 vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dit is jouw kans om een unieke bijdrage te leveren aan jouw stad. Wil jij jouw stad socialer, spiritueler, duurzamer, kansrijker en inclusiever maken? Wil jij als raadslid, fractievertegenwoordiger of wijkraadslid aan de slag voor NIDA? Of wil je NIDA supporten als lijstduwer? Stel jezelf dan kandidaat! Aanmelden kan nog t/m 31 augustus 2021. 

Minimale randvoorwaarden voor kandidaat raadsleden/wijkraadsleden:

· Je bent (of wordt nu) lid van NIDA;

Profiel kandidaat raadslid/wijkraadslid:

· Je deelt de visie van NIDA op de politiek en samenleving;

· Je bent gepassioneerd en maatschappelijk betrokken;

· Je overziet de huidige maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;

· Je beheerst het Nederlands goed;

· Je kunt goed debatteren, netwerken, luisteren en bevragen;

· Je bent kritisch, constructief en optimistisch;

· Je denkt en handelt etnisch overstijgend;

· Je bent een teamspeler, integer en rechtvaardig.

NIDA hecht waarde aan een divers samengestelde kandidatenlijst en streeft naar een gebalanceerde vertegenwoordiging op het terrein van sekse, leeftijd, culturele achtergrond, deskundigheid en ervaring.

Stad:

NIDA is vertegenwoordigd in Rotterdam, Den Haag, Almere en Amsterdam. Woon je buiten één van deze steden en wil je jezelf in jouw stad voor NIDA kandideren? Meld je dan vooral aan! Op basis van de beschikbare mensen, middelen en potentie maken wij voor iedere stad een analyse voor deelname. Jouw kandidaatstelling voor NIDA kan bepalend zijn voor NIDA’s deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in jouw stad. Geef bij jouw sollicitatie nadrukkelijk aan voor welke stad jij jezelf namens NIDA wil kandideren!

Beschikbaarheid:

Raadslid: Je bent bereid om voor een volledige raadsperiode van vier jaar raadslid te zijn en om de noodzakelijke tijd hiervoor vrij te maken (gem. zo’n 16 tot 24 uur per week)
Fractievertegenwoordiger/burger-raadslid: Een fractievertegenwoordiger of burgerraadslid is officieel geen raadslid, maar vertegenwoordigt een kleinere fractie in één van de commissievergaderingen die vooraf gaan aan een gemeenteraad en ondersteunt zo het raadslid (gem. 4 tot 6 uur per week).
Wijkraadslid (Rotterdam-only): In navolging van de deelgemeenten en gebiedscommissies is Rotterdam opgedeeld in 38 wijkraden. Jij kunt jezelf kandideren voor de wijkraad in de wijk waarin jij woont. Als wijkraadslid ben je gem. 24 uur per maand actief.   
Lijstduwer:
Wil je NIDA als kandidaat op de lijst steunen, maar heb je niet de ambitie of tijd om ook raadslid of fractievertegenwoordiger te worden, meld je dan aan als lijstduwer. Als lijstduwer steun je NIDA als kandidaat op de lijst, maar heb je verder geen verplichtingen in beschikbaarheid.

Vergoeding:

Raadslid of wijkraadslid word je vanuit passie en overtuiging. Je krijgt er een maandelijkse vergoeding voor vanuit de gemeente, maar het is (veelal) niet genoeg om enkel van rond te komen. Raadsleden en wijkraadsleden doen het dan ook (veelal) naast hun reguliere werk. Werkgevers zijn verplicht raadsleden politiek verlof te verlenen voor de uren als raadslid. Elk raads- of wijkraadslid draagt maandelijks een deel van de vergoeding af aan NIDA (raadsleden 100 euro/wijkraadsleden 25 euro). Meer info over de vergoeding: https://www.raadsleden.nl/het-raadslid/wat-krijgt-een-raadslid.

Kandidaten:

Heb je belangstelling? Stuur dan uiterlijk 31 augustus 2021 een motivatiebrief en een cv naar bestuur@nida.nl. Ook eventuele vragen (bijvoorbeeld over de selectieprocedure) kun je hiertoe richten onder vermelding van de kandidatencommissie o.l.v. interim partijvoorzitter Ferukh Ahmed.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief